Nu har vi löst många sponsorer och även fått en riktig bank. Frågan är nu vem eller vilka vi ska ge pengarna till. Varför vi valde att starta en egen organisation var ju för att kunna skänka pengarna direkt till ändamålet. Som tidigare nämnt är det ett väldigt slitsamt jobb det vi håller på med, och vi spenderar många timmar på det här projektet. Det känns helt enkelt fel att någon annan mer etablerad organisation skulle kunna ta 20% lön av våra hårt insamlade medel. Men det är svårare än vi trott att hitta en mottagare som forskar inom det området vi vill att pengarna ska spenderas på.

Varför det är så viktigt att pengarna hamnar just hos forskning kring hjärtfel hos barn är på grund av Otis. När jag Camilla fick veta redan i magen att han var hjärtsjuk fick jag höra att man inte kunde rädda dessa barn för 15 år sedan. Barnen fick dö medan föräldrarna och vårdpersonal såg på. Tack vare forskning kan man nu rädda barn som föds med hlhs; hypoplastic left heart syndrom, men hur framtiden ser ut är fortfarande ovisst. Det behövs alltid mer pengar till forskning på hjärtfel och det är dit våra pengar ska. Punkt.

Jag har dock idag samtalat med en representant från en av de större organisationerna om att möjligtvis ingå ett samarbete med dem. Så de presenterar en potentiell forskare med ett bra projekt som de vet är legitim tack vare olika tester de gör. Våra pengar skulle isåfall adderas till deras pengar. Och med deras pengar talar vi om miljoner. I vårt fall pratar vi om 30 000:-.. Ja, eller vi siktar väl mot 50 000 i år eller vad säger ni? Hur som helst behöver jag i såfall få bekräftat att pengarna oavkortat går till forskningen, och det får jag veta inom närmsta framtid. . . to be continued.