2019

Discot blev alldeles toppen! Vi slog återigen rekord och samlade in hela 70 000 kronor. Vi börjar närma oss den magiska siffran 100 00:-. Tänk om vi når den någon gång!
Bilder från själva discot lade vi upp på Instagram, och vi tackar fina Tilda Håkansson för dem. Jag måste ge en eloge till våra fina volontärer som klädde ut sig och verkligen bjöd på sig själva under dagen. De såg ut att ha minst lika roligt som barnen. Såg ni Super Mario och Luigi? De gick helt in i karaktärerna och sprang runt och busade. Barnen fick en fin liten skattgoodiebag från Kapten Snorbuse och Fc-gruppen höll restaurangen öppen och hade servering och bjöd barnen på fika. Det fanns popcorn, selfiemaskin och ansiktsmålning. En träff med J-södra var högvinsten och några utvalda barn fick en träff med spelarna och matchbiljetter nu i höstas.

Nu börjar planeringen för 2020 års disco, och vi hoppas på ett lika lyckat event som 2019.

Besök vår sida på INSTAGRAM för mer foton från discot.

Dagen före

Idag skulle ni allt se mitt vardagsrum och min balkong. Om ni går in på sköra hjärtan på Instagram kan ni få en glimt av allt som ska till discot i morgon! Vad fort tiden går! Det känns som igår vi satt på möte och spånade om hur vi skulle gå tillväga i år, och i morgon smäller det!

När man pusslar ihop ett disco är det så mycket som ska klaffa, och man kan falla på den minsta detalj. I år var det påsar till goodiebagsen vi hade svårt att hitta sponsor till. Vi fick tips av min gamla kollega Ida att fråga Tingstad, och ett telefonsamtal och 5 minuter senare hade vi äntligen våra efterlängtade påsar. Tack Tingstad!

I år blev vi glatt överraskade av att privata aktörer kontaktade oss och ville hjälpa oss att samla in pengar. Ett företag som vill vara anonym har fredagsauktioner där de lottar ut saker, och under varje fredag i februari som är alla barnhjärtans månad har deras intäkter från auktionerna gått till oss! WoW! En supergullig tjej vid namn Jennie Svensson målar, och hon lottar ut en tavla och låter oss få hela vinsten. Hennes konst finns under Art by Angel och tavlan kan man fortfarande tävla om! Gå in och kika.

Småfolket söndag hörde av sig till oss och frågade om vi ville få biljetter att lotta ut i vårt lotteri, och självklart ville vi det. Andréa Brändström som vann Hela Sverige bakar ger oss bland annat ett presentkort till hennes fikera i Hovslätts Hembygdsgård. Passa på att ta en promenad upp till Hassafall om ni är på besök.
Från Ica maxi fick vi ännu mera spons, och vi är superglada! Under discot kommer man även kunna köpa kaffe från Gårdsrosteriet. Har ni inte smakat det kaffet rekommenderar jag det verkligen!

Tusen tack alla sponsorer 2019! Vi är er evigt tacksamma!

Nu är vi helt slutsålda, och vi väntar oss nästan 400 gäster! Det är helt toppen! 200 barn kommeratt komma och dansa, och vi hoppas att ni får en helt toppen dag. Klockan tickar på och vi ska över till Spira och börja tömma lokalen på bord och stolar och börja göra i ordning inför morgondagen. Följ oss gärna på instagram
och tagga era foton med skörahjärtan och dansaförsmåhjärtan. Vi ses i morgon! Varmt välkomna!

Nu börjar det verkligen närma sig, och vi har bland annat skickat efter sponsorväggen från Expand media som ska stå vid den röda mattan. Vi är superglada över att Tilda Håkansson ställer upp som fotograf i år.

Vår annons har börjat gå i digitala tidningar och på bussarna här i staden, och vi säljer våra biljetter och gissar att de kommer bli slutsålda som tidigare år. Har du inte köpt biljett; passa på BILLETTO. Vi har även synts lite i media, vilket vi gör både för att göra reklam för själva discot, men även för att hjärtebarn ska uppmärksammas. Vi vill ju ha in så mycket pengar som möjligt till forskningen. Jag, Hanna och Lina var nyligen med i Jnytt och jag Camilla var med med min son Otis i Jp.

Vi har fått nya sponsorer sedan sist, och jag som är en fotbollstjej är väldigt stolt över att jönköping Södra IF ger oss en supervinst att lotta ut. Några lyckliga vinnare kommer att få träffa spelarna och sedan även gå på en fotbollsmatch! En vinst jag vet att de vuxna i min familj är avundsjuka på :-). Vi har även lyckats få in lite nya maskeraddräkter från Temashop och Partykungen, något vi är tacksamma för!. Vi hämtade ut ett toppenbidrag från Hemmahallen som gav oss en massa leksaker att lotta ut, och Krakel bidrog med två hemliga paket. Inte ens jag vet vad som är i dem! Från Kandy´z fick vi lite godis som vi ska lägga i barnens goodiebag. Vi fick även lite mer reflexer från vår bank som fortfarande vill vara anonyma. Men tusen tack till er för allt ni gör för oss!

Sist men inte minst vill jag ge ett stort tack till Region JKPG. Utan er hade det inte blivit något disco alls. Vi är en liten ideell förening utan några pengar alls. Vi skulle aldrig haft råd att fortsätta att vara på Spira om det inte var för er! Vi är innerligt tacksamma!

Gott nytt 2019

God fortsättning och gott nytt år! Jag hoppas alla hade en lugn och rofylld juletid. Nu är är det nytt år, och vi på Sköra Hjärtan lägger i växeln och börjar planera det allra sista inför discot. Överlag är det allra mesta klart, och nu finputsar vi lite detaljer. Vi är otroligt tacksamma för att vi fick tillgång till att vara på Spira i år igen då det länge var oklart. Vi är även superglada att Fc-Gruppen sponsrar oss och håller restaurangen öppen och bemannad för oss. Och de bjuder återigen alla barn på varsin fika! Så snällt!
Som med allt annat här i livet kostar det mesta pengar, och vi hade turen att Simonsson Foundation klev in och sa att de vill ge barnen en riktig toppendag och gav oss sponsring. Expand media kommer återigen förse oss med en röda mattanvägg som barnen kan bli fotade vid av vår fotograf. Och Jmband.se har även detta år gett oss fina festivalarmband som barnen kommer att få när de kommer.

Vi har även med oss våra underbara sponsorer från start som Hemmahallen, Stall Roempke, Visingsö Pensionat, Leklandet Visingsö och Skansen. Bamba.se och Brio leksaker var otroligt generösa och har gett oss många fina leksaker som vi kommer att lotta ut i vårt lotteri, och Rosenlunds Bowling lottar ut ett helt barnkalas till en lycklig vinnare. Även Maxi Ica och Zingland har gett oss fina vinster att lotta ut och fler vinster tillkommer. Vi ser väldigt mycket fram emot att få dela ut dem!

Vi kommer likt andra år att ha ansiktsmålning, sagofigurer, kapten snorbuse, goodiebags och nytt för i år är att Bright mind agency kommer med sin selfiemaskin, och Borgakungen kommer med en popcornmaskin. Det blir även godisregn och framför allt så blir det DISCO! Kom du med! Köp din biljett här!

Varmt Välkomna!

Nu kör vi igång igen.

Nu är hösten här, och vi på Sköra hjärtan hoppas att ni alla har haft en underbar sommar. Det har vi, även om värmen gjorde det svårt för många hjärtisar där ute i landet. Både värme och kyla kan vara jobbigt för våra små hjärtsjuka kompisar.

Idag har vi haft planeringsmöte och har så smått börjat att planera inför disco 2019. Det har skett lite förändringar inom organisationen då Linda Norrman tyvärr inte hinner vara med och har lämnat sitt uppdrag. Vi i föreningen är nu Camilla Windhardt, Lina Johansson, Hanna Hausmanis, Martina Wipa och Daniel Gebhard. Vi ska göra vårt yttersta för att samla in ännu mer pengar till forskningen detta år! Nu kör vi!

Dansa för små hjärtan 2018

Här kommer ett väldigt väldigt sent inlägg. När man arrangerar ett sådant här stort event; samtidigt som man är småbarnsförälder så går musten lite ur en när allt har rotts i hamn. Man behöver lite distans till det hela och bara andas ut. Så hur var discot då? Discot var alldeles alldeles perfekt. I år slog vi både publikrekord samt rekord i insamlade pengar. Vi sålde slut på alla 330 biljetter och samlade in hela 50 000:- Helt fantastiskt om man jämför med första året då vi fick in 17 000:-.

Detta år var så fantastiskt kul för alla volontärer var helt otroliga. Pippi minglade tillsammans med Pettson och Findus. Kapten Snorbuse fanns på plats och Elsa och Anna likaså. Vi hade så bra ansiktsmålare i år, och jag hoppas de vill ställa upp även nästa år. Restaurangen bjöd på fika och serverade korv. Och våra lotter sålde fantastiskt bra!

Vår fina fotograf Sanna Brage fångade fina ögonblick med sin kamera, och jag blev alldeles rörd när jag såg alla fina barn som gick på vår röda matta. Tack för att ni kom och dansade med oss! Hoppas vi ses igen nästa år!

Tack för att ni stödjer Hjärtebarnen. Mycket kärlek från oss på Sköra Hjärtan

Det drar ihop sig

Nu känns det verkligen att vi är nära. Sponsorväggen har gått till tryck, och journalister har börjat att höra av sig. Jag har hämtat paket från Krakel här i stan, och från Allstugan fick vi tyg tillsammans med en fin hälsning. Vi hade ett planeringsmöte i måndags och svängde förbi Spira. Efter att ha varit och pratat med Conny från Fc-gruppen så känner jag mig betydligt lugnare. Vi har fortfarande lite lösa trådar, men jag har tillit på oss fyra att vi väver ihop det.

På Instagram har vi nu en tävling där man kan vinna biljetter till discot, så in och tävla med er! Och viktigast av allt! Ni har väl inte missat att biljetterna nu LIGGER UTE TILL FÖRSÄLJNING! Woho!Skaffa biljett du med!
SKAFFA BILJETT!

Jp.se kan ni nu läser lite om oss.

God Fortsättning

Hej Hopp. Gott nytt år och god fortsättning! Nu är vi på banan igen efter julledigheten. Eller ledigt och ledigt, de flesta av oss har jobbat, men ni förstår vad jag menar. Så vad händer i vår värld då? Jo den där lilla stressknuten i magen har börjat att formas för nu är det mindre än en månad kvar, och jag själv stressar upp mig enormt när jag behöver vissa svar – igår. Men men, det gäller att andas. Jag tänker på hon den där anger managementläraren i Angry Birds ”andas andas andas”.

Sedan har jag haft lite att göra på personliga plan. Jag är ju trots allt mamma till en hjärtsjuk pojk, och när han inte är som vanligt blir jag livrädd. Så det har varit lite turer kring honom, och så är jag själv förkyld. Men i morgon tänkte jag vara frisk. Så är det med det.

Vi har fått lite saker från nya härliga sponsorer på good for kids, Rc bowl och Restaurangchansen. Om jag inte minns fel finns det även erbjudan i restaurangchansen TILL Rc Bowl. Jag var där och bowlade med mina två små grabbar på 4 och 5 år nu i höstas och de älskade det! Så enkelt att fälla upp de där staketen på sidan av banorna. Vilket gjorde att ungarna fick ner mer pin än sin mor och vann! Jag kanske också ska ha hjälpstaket uppe?

Sedan fick jag en idé om att det vore kul om barnen på discot fick entréband. Ni vet sådana som man får på Liseberg. Så jag slängde ut frågan, och JMband var väldigt snabba med att svara ja. Sagt och gjort och nu ligger det fina entréband här hemma i väntan på att placeras runt ett barns handled. Vad otroligt roligt det är när företag vill hjälpa en, och det går så fort! Heja er!

Ni glömmer väl inte bort att spana in oss på instagram under skorahjartan.

Mottagare

Nu har vi löst många sponsorer och även fått en riktig bank. Frågan är nu vem eller vilka vi ska ge pengarna till. Varför vi valde att starta en egen organisation var ju för att kunna skänka pengarna direkt till ändamålet. Som tidigare nämnt är det ett väldigt slitsamt jobb det vi håller på med, och vi spenderar många timmar på det här projektet. Det känns helt enkelt fel att någon annan mer etablerad organisation skulle kunna ta 20% lön av våra hårt insamlade medel. Men det är svårare än vi trott att hitta en mottagare som forskar inom det området vi vill att pengarna ska spenderas på.

Varför det är så viktigt att pengarna hamnar just hos forskning kring hjärtfel hos barn är på grund av Otis. När jag Camilla fick veta redan i magen att han var hjärtsjuk fick jag höra att man inte kunde rädda dessa barn för 15 år sedan. Barnen fick dö medan föräldrarna och vårdpersonal såg på. Tack vare forskning kan man nu rädda barn som föds med hlhs; hypoplastic left heart syndrom, men hur framtiden ser ut är fortfarande ovisst. Det behövs alltid mer pengar till forskning på hjärtfel och det är dit våra pengar ska. Punkt.

Jag har dock idag samtalat med en representant från en av de större organisationerna om att möjligtvis ingå ett samarbete med dem. Så de presenterar en potentiell forskare med ett bra projekt som de vet är legitim tack vare olika tester de gör. Våra pengar skulle isåfall adderas till deras pengar. Och med deras pengar talar vi om miljoner. I vårt fall pratar vi om 30 000:-.. Ja, eller vi siktar väl mot 50 000 i år eller vad säger ni? Hur som helst behöver jag i såfall få bekräftat att pengarna oavkortat går till forskningen, och det får jag veta inom närmsta framtid. . . to be continued.

Bidra du med

© 2020 Sköra Hjärtan