Nu kör vi igång igen.

Nu är hösten här, och vi på Sköra hjärtan hoppas att ni alla har haft en underbar sommar. Det har vi, även om värmen gjorde det svårt för många hjärtisar där ute i landet. Både värme och kyla kan vara jobbigt för våra små hjärtsjuka kompisar.

Idag har vi haft planeringsmöte och har så smått börjat att planera inför disco 2019. Det har skett lite förändringar inom organisationen då Linda Norrman tyvärr inte hinner vara med och har lämnat sitt uppdrag. Vi i föreningen är nu Camilla Windhardt, Lina Johansson, Hanna Hausmanis, Martina Wipa och Daniel Gebhard. Vi ska göra vårt yttersta för att samla in ännu mer pengar till forskningen detta år! Nu kör vi!

Dansa för små hjärtan 2018

Här kommer ett väldigt väldigt sent inlägg. När man arrangerar ett sådant här stort event; samtidigt som man är småbarnsförälder så går musten lite ur en när allt har rotts i hamn. Man behöver lite distans till det hela och bara andas ut. Så hur var discot då? Discot var alldeles alldeles perfekt. I år slog vi både publikrekord samt rekord i insamlade pengar. Vi sålde slut på alla 330 biljetter och samlade in hela 50 000:- Helt fantastiskt om man jämför med första året då vi fick in 17 000:-.

Detta år var så fantastiskt kul för alla volontärer var helt otroliga. Pippi minglade tillsammans med Pettson och Findus. Kapten Snorbuse fanns på plats och Elsa och Anna likaså. Vi hade så bra ansiktsmålare i år, och jag hoppas de vill ställa upp även nästa år. Restaurangen bjöd på fika och serverade korv. Och våra lotter sålde fantastiskt bra!

Vår fina fotograf Sanna Brage fångade fina ögonblick med sin kamera, och jag blev alldeles rörd när jag såg alla fina barn som gick på vår röda matta. Tack för att ni kom och dansade med oss! Hoppas vi ses igen nästa år!

Tack för att ni stödjer Hjärtebarnen. Mycket kärlek från oss på Sköra Hjärtan

Det drar ihop sig

Nu känns det verkligen att vi är nära. Sponsorväggen har gått till tryck, och journalister har börjat att höra av sig. Jag har hämtat paket från Krakel här i stan, och från Allstugan fick vi tyg tillsammans med en fin hälsning. Vi hade ett planeringsmöte i måndags och svängde förbi Spira. Efter att ha varit och pratat med Conny från Fc-gruppen så känner jag mig betydligt lugnare. Vi har fortfarande lite lösa trådar, men jag har tillit på oss fyra att vi väver ihop det.

På Instagram har vi nu en tävling där man kan vinna biljetter till discot, så in och tävla med er! Och viktigast av allt! Ni har väl inte missat att biljetterna nu LIGGER UTE TILL FÖRSÄLJNING! Woho!Skaffa biljett du med!
SKAFFA BILJETT!

Jp.se kan ni nu läser lite om oss.

God Fortsättning

Hej Hopp. Gott nytt år och god fortsättning! Nu är vi på banan igen efter julledigheten. Eller ledigt och ledigt, de flesta av oss har jobbat, men ni förstår vad jag menar. Så vad händer i vår värld då? Jo den där lilla stressknuten i magen har börjat att formas för nu är det mindre än en månad kvar, och jag själv stressar upp mig enormt när jag behöver vissa svar – igår. Men men, det gäller att andas. Jag tänker på hon den där anger managementläraren i Angry Birds ”andas andas andas”.

Sedan har jag haft lite att göra på personliga plan. Jag är ju trots allt mamma till en hjärtsjuk pojk, och när han inte är som vanligt blir jag livrädd. Så det har varit lite turer kring honom, och så är jag själv förkyld. Men i morgon tänkte jag vara frisk. Så är det med det.

Vi har fått lite saker från nya härliga sponsorer på good for kids, Rc bowl och Restaurangchansen. Om jag inte minns fel finns det även erbjudan i restaurangchansen TILL Rc Bowl. Jag var där och bowlade med mina två små grabbar på 4 och 5 år nu i höstas och de älskade det! Så enkelt att fälla upp de där staketen på sidan av banorna. Vilket gjorde att ungarna fick ner mer pin än sin mor och vann! Jag kanske också ska ha hjälpstaket uppe?

Sedan fick jag en idé om att det vore kul om barnen på discot fick entréband. Ni vet sådana som man får på Liseberg. Så jag slängde ut frågan, och JMband var väldigt snabba med att svara ja. Sagt och gjort och nu ligger det fina entréband här hemma i väntan på att placeras runt ett barns handled. Vad otroligt roligt det är när företag vill hjälpa en, och det går så fort! Heja er!

Ni glömmer väl inte bort att spana in oss på instagram under skorahjartan.

Mottagare

Nu har vi löst många sponsorer och även fått en riktig bank. Frågan är nu vem eller vilka vi ska ge pengarna till. Varför vi valde att starta en egen organisation var ju för att kunna skänka pengarna direkt till ändamålet. Som tidigare nämnt är det ett väldigt slitsamt jobb det vi håller på med, och vi spenderar många timmar på det här projektet. Det känns helt enkelt fel att någon annan mer etablerad organisation skulle kunna ta 20% lön av våra hårt insamlade medel. Men det är svårare än vi trott att hitta en mottagare som forskar inom det området vi vill att pengarna ska spenderas på.

Varför det är så viktigt att pengarna hamnar just hos forskning kring hjärtfel hos barn är på grund av Otis. När jag Camilla fick veta redan i magen att han var hjärtsjuk fick jag höra att man inte kunde rädda dessa barn för 15 år sedan. Barnen fick dö medan föräldrarna och vårdpersonal såg på. Tack vare forskning kan man nu rädda barn som föds med hlhs; hypoplastic left heart syndrom, men hur framtiden ser ut är fortfarande ovisst. Det behövs alltid mer pengar till forskning på hjärtfel och det är dit våra pengar ska. Punkt.

Jag har dock idag samtalat med en representant från en av de större organisationerna om att möjligtvis ingå ett samarbete med dem. Så de presenterar en potentiell forskare med ett bra projekt som de vet är legitim tack vare olika tester de gör. Våra pengar skulle isåfall adderas till deras pengar. Och med deras pengar talar vi om miljoner. I vårt fall pratar vi om 30 000:-.. Ja, eller vi siktar väl mot 50 000 i år eller vad säger ni? Hur som helst behöver jag i såfall få bekräftat att pengarna oavkortat går till forskningen, och det får jag veta inom närmsta framtid. . . to be continued.

Bidra du med

En pall kommer lastad

Jag Camilla var på gymmet häromdagen och fick där ett samtal från Dhl som sa att de stod utanför min dörr med en pall till mig. ”En pall” tänkte jag. Min kära mor som bor i närheten gick över för att ta emot och visst var det en hel pall med paket som vi på Sköra hjärtan fått levererat till oss från Jabadabado. Mor min förvarnade mig om att det var många paket, men jag fick ändå en chock när jag öppnade dörren hem (som ni kanske såg på instagrams instafilmer). Hela hallen var full med paket, och det fortsatte in i vardagsrummet! Så otroligt roligt och väldigt väldigt generöst! Tack så otroligt mycket Jabadabado! Det är så kul när företag som man själv köper produkter av sponsrar en. Otis fick sin allra första gunghäst från Jabadabado, och efter att lillebor haft den även han så håller den ännu.

Vi har också fått värdekuponger från Visingsö Pensionat som stöttar oss även i år! De är så fina där ute på Visingsö, och vi är så glada att de stödjer oss varje år! Roempke stall har varit med oss ända från start och vi parar ihop dem med Visingsö Pensionat i år, så efter man avnjutit en god brunch på pensionatet kan man få åka remmalag på Visingsö! Hur kul låter inte det!

många paket var´e

en gammal grynig bild, men där står den. pojkarnas allra första gunghäst.

kvällsmöte

Godkväll där ute i stugorna. Har ni börjat känna av någon julfrid ännu? Kanske har ni redan hunnit med att äta julbord?
Vi på Sköra hjärtan håller oss också sysselsatta, och ikväll har jag Camilla och Linda haft ett möte. Det är nästan omöjligt att få till ett möte med alla fyra tjejer, så det är tur att messenger finns där vi pratar dagligen. Man kan ju lätt tro att det är enkelt att anordna ett disco för små barn; Lite musik och så är det klart. Men vi på Sköra hjärtan vill gärna bjuda på det där lilla extra och att barnen ska känna att det varit en toppendag när de går hem.

Så det är bra att ha möten lite då och då för många små punkter faller lätt bort. Vi behöver hitta ansiktsmålare som kan måla våra små gäster, och när man väl funnit det kan det vara lätt att glömma att målarna faktiskt behöver färg.

I år har vi ju lotteri även för de vuxna så vi har jagat lite vinster till det, samt så försöker vi fortfarande få ihop nån extra sak till fiskdammen. Bara en sådan sak att komma ihåg själva påsen att ha saker i! Den behöver vi också få spons på. Och om vi inte får lottoringar sponsrat så har vi inget lotteri överhuvudtaget. Så många trådar att försöka få ihop så här när det börjar närma sig. Varför Linda har partyhatt på sig kan ni se på på Instagram.

Några som hjälper oss

Vi måste även ta oss lite tid till att tacka ytterligare sponsorer som hjälper oss med att göra detta disco möjligt.
Några kommer att ge oss gåvor när februari närmar sig, och några har vi redan fått saker skickade till oss ifrån.

Expand media är det företag som kommer att skänka oss en sponsorvägg. När jag mailade expand media så berättade jag lite försiktigt om discot och min vision om att barnen skulle få gå på röda mattan i år. Deras svar var något i stil med ”Klart de ska!”. Så himla skön inställning! Så när januari nalkas kommer vi skicka över företagen vars loggor vill synas på väggen till dem, och sedan hjälper de oss med att trycka en sponsorvägg som barnen kommer att fotograferas vid på discot. Det kommer bli så coolt med en röd matta! Vi letar fortfarande efter en fotograf så maila skorahjartan@gmail.com om du är intresserad av att skänka av din tid.

Vi fick en röd matta donerad av Zingland, men sedan när vi planerade på Spira insåg vi att vi behöver ytterligare en röd matta till själva fotoväggen. Denna gav Kilands mattor oss generöst. Förra året gav Zingland oss maskeradkläder till barn att lotta ut, vilket vi uppskattade. Skansen är även de med oss för andra året i rad, och vi fick både biljetter till 2017 och 2018 att lotta ut. De till 2017 gjorde vi en tävling av på Facebook. Leklandet på Visingsö har varit med oss från början; vilket är otroligt kul när sponsorer liksom ”följer oss på resan”. Även i år lottar vi ut entrébiljetter till leklandet. En tjej som heter Lina hittade vi förra året då vi i panik behövde ballonger vilket hon gärna ställde upp med. Linas Glädjeyra är med oss i år igen.

Förra veckan trillade det in biljetter till Borås Djurpark, och eftersom de generöst gav oss så många har vi valt att lotta ut 3 stycken entrébiljetter redan nu på vår instagramsida, så in och tävla med er!

Vi har även några anonyma som hjälpt oss varje år, och till er säger vi också tack! Ni vet vilka ni är.

TUSEN TUSEN tack till alla ni som hittills varit så otroligt generösa och tyckt att det är en självklarhet att hjälpa alla små barn som föds hjärtsjuka. Vi får ju som sagt precis allting donerat, och utan era gåvor skulle vi inte ens ha något disco över huvud taget! Sist, men absolut inte minst ett stort tack till Spira och FC Catering som ens låter oss ha en lokal att dansa i! Ni är bäst! 🙂

Nu hoppas vi på mångla fler sponsorer innan den 3e Februari 2018 när nästa omgång Dansa för små hjärtan smäller av! Vi börjar bli taggade! Är ni?

Tävling

Som utlovat har vi nu en tävling på sköra hjärtans sida på instagram (skorahjartan). Detta för att fira att vårt swishnummer och bangirokonto är igång! Det här är något som vi är otroligt stolta över samt tacksamma för!

Sedan har vi även fått nya sponsorer och Filur Namnlappar är våran senaste sponsor som kommer sitta på vår sponsorvägg när barnen går på röda mattan! Glädjen när ett företag säger ja till att stödja oss på det här sättet är enorm, och vi kan inte med ord beskriva hur tacksamma vi är! Att de på Filur Namnlappar säger ja utan att ens tveka säger även mycket om företaget och hur kärleksfulla de är!

För er som inte vet vad namnlappar är så är det lappar som är perfekt att sätta i barnens kläder. Jag själv köper mina just från filur och jag har just nu namnlappar med barnens namn på motiv från Disneyfilmen Vaiana. Dessa lappar underlättar både för föräldrar samt personal på förskolan då det är lättare att hålla koll på vilka kläder som tillhör vilket barn. De är enkla att klistra på och de sitter kvar även när man tvättar dem. Eftersom de är så billiga kan man variera motiv, och man bestämmer själv vad som ska stå på lapparna. Suveränt!

Det är ännu inte försent för företag att köpa en plats på vår vägg; maila bara skorahjartan@gmail.com. Eftersom ni köper en reklamplats räknas det som marknadsföring vilket gör att ni kan göra skatteavdrag på summan.

Återigen Tusen Tack till Filur Namnlappar som ville sponsra oss samt slå ett slag för alla hjärtebarn!

© 2018 Sköra Hjärtan